Koningsdag 2014

Op zaterdag 26 april, was de eerste officiële Koningsdag. De Oranjevereniging had haar best gedaan om een mooie en gezellige dag voor haar leden te organiseren. De weergoden waren goed gezind en even na 13 uur klonk het Wilhelmus op de parkeerplaats bij ’t Gebouw aan de Hoogenweg.

Daarna mochten de kinderen van de Hoogenweg en omstreken hun fiets versieren. Pien Langius werd door de onafhankelijke jury gekozen, zij had haar fiets het allermooist versierd en Pien kreeg een leuke prijs.

Er was een mooie fietstocht uitgezet. Zo konden de kinderen met hun mooi versierde fiets meefietsen, samen met de andere deelnemers. De tocht ging zoal door de wijk Baalder, de Marslanden, de Vogelbuurt en het Vechtpark van Hardenberg. Sommigen kwamen op plekken waar ze nog nooit waren geweest. Onderweg stond de Oranjevereniging klaar met koffie en ijs.

Nadat iedereen weer was aangekomen bij ’t Gebouw, stond de barbecue klaar en kon men genieten van het eten. Rik van der Steen zorgde deze dag met zijn muziekapparatuur voor de muziek. Voor de kinderen was er buiten een stormbaan.

Al met al kan de Oranjevereniging terug kijken op een geslaagde eerste Koningsdag met een geweldige opkomst. Dank aan alle deelnemers!