Koninginnedag 2013

Het was een bijzondere Koninginnedag dit jaar. Voorlopig de laatste ook, want volgend jaar komt “Koningsdag” er voor in de plaats. Maar vooral bijzonder omdat op deze dag koningin Beatrix afstand deed van de troon en plaats maakte voor haar opvolger, de nieuwe koning Willem-Alexander. En dat werd ook in Hoogenweg gevierd.

De dag zag er anders uit dan andere jaren. Vanaf een uur of tien was iedereen welkom bij het Gebouw. In de zaal waren de festiviteiten en formaliteiten in Amsterdam goed te volgen op een groot scherm, terwijl buiten het zonnetje zorgde voor een aangenaam verblijf op het nieuwe buitenterras. Daar vond rond half elf ook de officiële opening plaats met het zingen van het Wilhelmus.

Voor de kinderen was er vervolgens de mogelijkheid om de meegebrachte fiets te versieren. Er moest natuurlijk ook een aantal rondjes mee worden gefietst, zodat de jury goed kon bekijken wie er een prijs zou winnen. Er werd enthousiast gewerkt en na afloop gingen vier kinderen met een leuke prijs naar huis.

Binnen werd ondertussen hard gewerkt om de brunch klaar te zetten voor de ruim 180 mensen die zich daarvoor hadden opgegeven. Rond het middaguur waren alle plaatsen bezet en werd het buffet geopend door ons eigen koninklijk paar: Henk -W.A.- Brink en Erna -Maxima- de Boer.

De timing was goed: toen iedereen zich voldoende tegoed had gedaan aan het vele lekkere eten, maakte Nederland zich op voor het tweede gedeelte van de troonswisseling, de inhuldiging van de nieuwe koning. Veel mensen bleven in het Gebouw om dit alles te volgen op het grote scherm, om pas daarna weer te vertrekken naar huis of naar de volgende festiviteit.

Zoals gebruikelijk bleef ook een groot deel van de bezoekers plakken, waarna het nog lang onrustig maar gezellig bleef aan de Hoogenweg…