Alternatieve fietstocht trotseert de weergoden

Omdat de fietstocht van de Oranjevereniging dit jaar niet doorging in verband met de inhuldiging van koning Willem-Alexander, besloot de activiteitencommissie om deze dit jaar voor haar rekening te nemen. Daarbij werd ook een nieuw onderdeel toegevoegd: het bezoek van twee bedrijven uit de buurt voor een korte rondleiding.

Helaas liet het weer de deelnemers danig in de steek. Rond de vertrektijd kwam het met bakken tegelijk uit de lucht. Gelukkig kwamen alle deelnemers gewoon opdagen, waarvan sommige optimisten zelfs op de fiets. Besloten werd de tocht met auto’s alsnog te doen.

Op de planning stond een bezoek aan korenmolen Windlust in Radewijk, waar Johan Nijeboer een rondleiding gaf door de molen. Jo verzorgde ondertussen een koffietafel waar deelnemers een authentieke lekkernij bij aangeboden kregen.

Tweede stop was het melkveebedrijf van Han en Evelien Rigterink, waar naast de stal zelf veel belangstelling was voor de melkrobot. De kinderen hadden overigens weer wat meer oog voor de kalfjes…

Na afloop ging het weer terug naar het Gebouw, waar iedereen nog een drankje aangeboden kreeg, evenals een heerlijke snack van het Gebouw.

Ondanks het slechte weer bleek de “fietstocht” waaraan zo’n 30 mensen mee deden een succesvol evenement.