Brucht wint voetbalbekers opnieuw

Op de eerste zaterdag van de zomervakantie organiseert de activiteitencommissie jaarlijks een jeugvoetbaltoernooi voor buurtschappen. Teams van basisscholieren en van middelbare scholieren uit buurtschappen rond Hardenberg strijden om de eer en voor de winnende teams is er natuurlijk een beker. En die ging dit jaar in beide categorieën opnieuw naar Brucht.

Naast Brucht en Hoogenweg deden ook teams mee uit Rheezerveen, Baalderveld en Radewijk. En ook nu verliep het toernooi keurig op schema en waren de in totaal 16 wedstrijden om vijf uur allemaal gespeeld. De eerste wedstrijden eindigden grotendeels in een gelijkspel. Wellicht dat dit had te maken met de regen die het begin van het toernooi markeerde, want toen het droog werd, bleef geen wedstrijd meer onbeslist.

Bij de middelbare scholieren ging Brucht al direct goed van start met een 1-0 winst op de gastheer. Die voorsprong werd ook niet meer weggegeven: ook de overige wedstrijden werden gewonnen, waardoor al snel duidelijk was dat de beker Brucht niet meer kon ontgaan.

De basisscholieren was het langer onduidelijk: de eerste wedstrijden werd er niet gescoord. Pas toen Brucht haar tweede wedstrijd speelde, werd de toon gezet: een 4-0 overwinning, wederom op Hoogenweg. Baalderveld wist vervolgens ook te winnen van de thuisploeg (2-0) en kwam daarmee weer gelijk met Brucht. Dat wist echter de laatste wedstrijd tegen Rheezerveen te winnen met 1-0 en verzekerde zich daarmee van de eindoverwinning.

De huidige opzet van het toernooi zorgt momenteel voor relatief lange wachttijden tussen te spelen wedstrijden. Dit jaar gooide een algehele stroomuitval in de regio Hardenberg nog eens extra roet in het eten. De muziek viel uit en ook consumpties waren daardoor moeilijker verkrijgbaar. Teams die niet meer hoefden te spelen en al wisten dat ze niet gewonnen hadden, vertrokken daarom al snel naar huis.

Voor de activiteitencommissie is dit een aanleiding om nog eens te kijken naar de opzet en te bekijken hoe dit verbeterd kan worden.