Volleybalbeker voor Vluchtheuvels

Op vrijdag 20 juni vond de zeventiende editie plaats van het jaarlijkse Hoogenwegse volleybaltoernooi. De dertien deelnemende teams werden gevormd door buurten en vriendengroepen uit Hoogenweg en er werd wederom fel gestreden om de wisselbeker die sinds vorig jaar in handen was van Hardenbergerveld.

De teams kwamen tegen elkaar uit in twee poules en speelden hun wedstrijden op drie velden. De locatie van de strijd was het sinds kort weer begaanbare sportveld in het park.

De beide poulewinnaars waren ’t Hok uut Oane en de Vluchtheuvels en zij moesten in een onderlinge wedstrijd bepalen wie van hen de betere ploeg was. En dat viel niet mee want beide hadden ze in de poulewedstrijden geen punt laten liggen. Er moest uiteindelijk zelfs een verlenging aan te pas komen, maar toen was duidelijk dat de Vluchtheuvels zich dit jaar kampioen van Hoogenweg mochten noemen.

Even verderop werd eveneens een felle strijd geleverd tussen Hok Bulthuus 2 en Kanaal om de derde en vierde plek. Ook hier bleek een verlenging noodzakelijk en werd Hok Bulthuus uiteindelijk verdiend derde.

Na afloop vond zoals gewoonlijk de prijsuitreiking plaats in het Gebouw, waar de twee beste teams een bittergarnituur kregen en waar de Vluchtheuvels natuurlijk hun wisselbeker in ontvangst namen.