De Saloon wint eerste HOK-competitie

Hoogenweg stond zaterdag 12 juli in het teken van de eerste Hoogenwegse Onbenullige Keten-competitie. Zeven teams van hokken en keten uit de omgeving van Hoogenweg deden mee aan de zeskamp die uit moest maken wie de meest sportieve keters zijn.

De zeskamp bestond uit een stormbaan, spijkerbroekhangen, vrouwsjouwen, touwtrekken, buikschuiven en een klikorace. Met name de waterspellen vielen tijdens het zonovergoten toernooi in goede aarde. De verschillende onderdelen kenden een grote variatie in de uitslagen, maar de grootste prestatie werd duidelijk geleverd door Ron Otten van Hok Den Velde, die zes minuten aan de spijkerbroek bleef hangen. Ruim twee keer langer dan de één-na-beste.

De eerste plaats werd daarmee echter niet binnen gesleept. Den Velde eindigde op de tweede plaats en moest De Saloon voor zich dulden. Dit team wist met een redelijk stabiel spel en een tactische inzet van de joker de meeste punten te halen en kon de geldprijs van € 150,- mee naar huis nemen. Of direct opmaken op het terras bij het Gebouw…

Een andere belangrijke prijs werd gewonnen door Likimaanleem, namelijk de originaliteitsprijs. Het team dat zichzelf en de meegebrachte kliko het mooiste had uitgedost, ontving een zogenaamde ‘walking fridge’ gevuld met bier.

Hoewel aanvankelijk een hogere deelname het doel was, bleek ook met zeven teams dat het evenement succesvol was en dat een jaarlijks vervolg zeker mogelijk moet zijn.