De kop is er af voor EWW

Vrijdag 15 november was de première van weer een nieuw toneelstuk van toneelvereniging Elck wat Wills: “’n Schat van ’n brombeere”. Onder regie van Jenny ter Voorde werd de zaal door de spelers vermaakt en waande het publiek zich een aantal uurtjes op de camping. En dat je vakantie geluk afhankelijk is van je vakantieburen werd deze avond wel duidelijk.

Gijs van Zanten (Henk Bruggeman) en zijn vrouw Truus (Erna de Boer) denken er mooi rustig bij te zitten op de camping waar ze een vaste standplaats hebben die van alle gemakken en luxe is voorzien. Maar dan komen er nieuwe buren, Jannes (Gerrit Waterink) en Gerda (Ina Timmer) Botter met (schoon)moeder Triene (Fenny Hulsegge). Het is duidelijk dat die er een hele andere levensstijl op na houden en dat komt de vakantie rust van Gijs en Truus niet ten goede. En hoewel een andere camping gast, Maaike (Karin van der Steen) nog probeert om Jannes Botter met alle mogelijke therapieën te beïnvloeden lijkt dit niet te resulteren in een ander gedrag.

Wanneer Jeroen van Zanten (Jan Bulthuis) de zoon van Gijs en Truus een bezoek aan de camping aankondigt lijken de buren elkaar toch van dienst te kunnen zijn. Het bezoek van Jeroen, die vergezeld wordt door zijn top model ‘Baby’ (Eric Smulders) doet dan ook heel wat stof op waaien. Door alle commotie lijkt campinggast Peter (Rutger van Braak) de onschuld zelve. Toch blijkt uiteindelijk iedereen wel een beetje bedrogen uit te komen.

Toneelmeester Rick van der Steen had alles goed onder controle. De Souffleur, Henk Veldsink, kon af en toe nog even van dienst zijn maar dat mag dan ook tijdens een première. De grime was toevertrouwd aan Hennie Edelijn, Ina Timmer en Erna de Boer en het echte camping gevoel was te danken aan de decorbouwers Rutger van Braak en Freek Ranter.

Nog niet in de gelegenheid geweest om het toneelstuk te aanschouwen en daarmee een leuk avondje uit te beleven? Kijk dan voor de volgende speeldata in de agenda op deze website of neem een kijk op www.toneeleww.nl.