Gezellige avond oud-papierhalers OV

Op donderdag 13 november had de Oranjevereniging een gezellige avond georganiseerd voor de vrijwilligers die het oud papier op de Hoogenweg en omstreken ophalen.

De Oranjevereniging is erg blij met deze vrijwilligers, want van de opbrengsten van oud papier organiseert de Oranjevereniging onder andere allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Elke 2e zaterdag van de maand kunt u uw oud papier vanaf 8.30 uur goed verpakt of gebundeld aan de weg zetten. Op deze manier kunt u uw bijdrage doen aan de Oranjevereniging!

De avond werd geopend door de voorzitter van de Oranjevereniging, Eg Hutten. Hij heette de aanwezige vrijwilligers van harte welkom. Hij was blij met de hoge opkomst. De cijfers van het oud papier werden nader toegelicht. Helaas had de voorzitter ook minder goed nieuws. Van papierhandel Jansen is er een klacht binnengekomen over de inhoud van een container. Afgelopen maand is daarin namelijk een grote hoeveelheid afval aangetroffen. De afvoerkosten die papierhandel Jansen moet maken, worden doorberekend aan de Oranjevereniging. Het feit dat er niet alleen oud papier maar ook afval naar de containers wordt gebracht, betreurt de Oranjevereniging ten zeerste.

Daarom voor alle duidelijkheid nog even op een rij wat nu wel en wat niet bij het oud papier mag:

Wat mag bij het oud papier?

Kranten, tijdschriften, reclamedrukwerk (zonder plastic hoesje), telefoongidsen, boeken en catalogi mogen in de papierbak bij het oud papier. Dat geldt ook voor verpakkingen, zoals kartonnen dozen, schrijf-, teken- en cadeaupapier, printjes en kopieerpapier. Enveloppen (ook met venster) mogen eveneens bij het oud papier. Dat geldt ook voor papieren zakken en draagtassen, golfkarton en kartonnen opvulling bij producten.

Wat mag NIET bij het oud papier?

Plastic hoesjes om reclamedrukwerk, koffiefilters, hygiëne- en sanitairpapier (tissues, toiletpapier, keukendoekjes etc.), luiers, geplastificeerd papier (kan het papier niet worden gescheurd dan zit er vaak een plastic laagje op en mag het niet bij het oud papier), carbonpapier, foto’s en behangpapier (incl. vinylbehang), kartonnen verpakkingen voor vloeibaar wasmiddel of wasverzachter. Een gebruikte, met vet vervuilde thuis bezorgde pizzadoos mag niet bij het oud papier maar hoort bij het restafval. Dat geldt ook voor papier of karton met verf-, olie- of voedselresten. Download de Scheidingswijzer of kijk voor meer informatie op www.prn.nl.

IMG_6501Verder werd deze avond door Gerko Kremer van het Gebouw heerlijke spareribs geserveerd, wat iedereen zich goed liet smaken. Het was een gezellige avond.

De Oranjevereniging bedankt alle vrijwilligers!