Prettige jaarwisseling in Hoogenweg

Op oudejaarsdag werd ’s middags om 13.00 uur traditiegetrouw de feesttent weer opgezet op het schoolplein in Hoogenweg. Een  tiental vrijwilligers stonden wederom paraat om de nodige voorbereidingen voor de gezamenlijke jaarwisseling te treffen. Met aanhangers en een heftruck werden de spullen weer aangevoerd. De tenten werden opgezet, statafels en barkrukken geplaatst en de muziekinstallatie aangesloten. Ook dit jaar konden we weer gebruik maken (misschien voor de laatste keer?) van de faciliteiten,  zoals toiletten en stroom, die de school ons bied.

Nadat alles gereed stond werden de eerste mummelmannetjes genuttigd als beloning voor de geleverde prestatie. Na een biertje en wat chips keerde iedereen huiswaarts om met het gezin en/of familie oud en nieuw te vieren.

Om 1.00 uur op 1 januari 2014 arriveerden de eerste gasten in de tent en na een half uur was de tent bomvol goed gehumeurde jaarwisselaars uit Hoogenweg en omgeving. Direct heerste er een hele goede sfeer en wenste iedereen elkaar het beste toe voor het nieuwe jaar. Mooie gelegenheid om iedereen in één keer de hand te schudden.

Er werd volop meegezongen voor, tijdens en na de polonaise terwijl de muziekinstallatie op volle toeren draaide. Met een hapje, een drankje, goede muziek en goede gesprekken vloog de tijd. Het feest ging uiteindelijk door tot 7.00 uur in de vroege morgen van de eerste dag van het nieuwe jaar.  De laatste feestvierders verlieten met schorre stem van het meezingen het terrein.

Nieuwjaarsdag om 13.00 stonden de vrijwilligers wederom klaar om alles op te ruimen. Vele handen maken licht werk. In een uurtje stonden de materialen weer in de bus en op de aanhangers en was het terrein geveegd en de school weer opgeruimd. Inmiddels was Edwin Rijstenberg zoals elk jaar eieren met spek aan het bakken. Geserveerd op een lekker vers bolletje met een bakje sterke koffie van Jennie Broek een welkome traktatie na een onstuimige nacht.

Iedereen was het unaniem eens: wat een fantastische sfeer zowel tijdens het opbouwen, het feest en het opruimen. Goed om deze inmiddels traditie geworden happening voort te zetten. Maar hoe moet dat dan als de school er straks niet meer staat?

Meteen bood Bertus Lenters aan dat de tenten dan wel bij hem achter het huis mochten staan. Wellicht moeten we dus de volgende keer de tenten aan de overkant opzetten. We wachten af of dat dit jaar al nodig is. Het is in ieder geval wel een geruststellende gedachte dat er een andere locatie beschikbaar is. We kijken stiekem al weer uit naar de volgende keer.

Organisatie
Er wordt nogal wat belangeloos geregeld voor deze happening. De organisatie is in handen van Gerko Kremer. Henk Reints zorgde voor de vergunning en de sleutel van de school. Jan Lenters zorgde voor het brandhout en de vuurkorf op het buitenterrein en Mans Lenters verzorgde de kachels in de tenten van de familie Kremer en Edwin Rijstenberg.

De familie Kremer en de familie Broek zorgden ’s avonds voor heerlijke hapjes bij de zelf meegenomen drankjes. Tevens zorgde de geluidsinstallatie van Gerko Kremer  en de laptop van Jan Lenters voor de vrolijke (Nederlandstalige) nootjes. De familie Rijstenberg zorgde voor de eieren, spek en de broodjes en Jennie Broek voor de koffie.

Last but not least natuurlijk de vrijwilligers om het terrein te vegen en alles klaar te zetten en weer op te ruimen. Iedereen enorm bedankt voor de geleverde  materialen en/of diensten!

De vrijwilligers willen graag de mensen bedanken die hebben meegevierd in de tent. Fijn dat u er in grote getale was! Wederom een goed voorbeeld van wat saamhorigheid kan brengen in ons mooie dorpje.  “Hoogenweg, de kracht van samen doen!”

Door: Henk Brink