Een weekje schaatsplezier in Hoogenweg

Een lange vorstperiode resulteerde uiteindelijk landelijk in de openstelling van vele ijsbanen. In deze regio was het natuurlijk Gramsbergen die de primeur had, maar 22 januari kon ook de ijsbaan in Hoogenweg de poort openen. Een kleine week lang werd volop gebruik gemaakt van de in redelijk goede staat verkerende ijsvloer, waardoor de vele vrijwilligers de handen flink uit de mouwen moesten steken.

Maar dat was ook dit jaar weer geen enkel probleem. Zowel in de kantine en achter de kassa, als op de baan waren mensen druk in de weer om het de vele honderden schaatsers volledig naar de zin te maken. En met succes, want dag in dag uit werd volop genoten van het geweldige schaatsweer.

Zondag 27 januari kwam er een eind aan de vorstperiode en dus was het de zaterdag er voor nog extra druk. Het weer was toen al minder aangenaam. Het waaide koud over de baan en dus werd de kantine frequenter bezocht en zat dus ook bommetje vol. Een gezellige drukte die als gunstig bijeffect natuurlijk een extra omzet met zich meebracht voor de ijsvereniging.