30 jaar gym Hoogenweg

Een mijlpaal voor de gymnasten van gym Hoogenweg, onder leiding van Minie Marissen. Dertig jaar iedere week bewegen, en hoe!

Als de muziek begint weten we, het gaat beginnen, dan is het hard lopen, de warming up, dat is belangrijk voor je spieren. Dan komen eerst de vaste onderdelen, armen , benen zitten en opstaan. Vervolgens komen de matten te voorschijn of de banken en niet te vergeten het touwtje springen. Na de vakantie mag het eerst 150 zijn, maar dan wordt het al gauw 500, 700 tot 1000 keer springen.

Maar als alles een beurt heeft gehad, na een uur, gaan we country dansen. Dat is een heerlijke ontspanning met veel lachen en gezelligheid.

Maar ter ere van die dertig jaar, hadden we een gezellige dag. Drie dames van het eerste uur, kregen de opdracht om iets leuks te bedenken. Nadat ze wat hadden gevonden, bleef het een verrassing voor de rest van de groep.

Woensdag 9 september was de dag om het te vieren. We gingen vanaf Gebouw Hoogenweg met auto’s op weg, richting Ommen .Er werd al van alles gespeculeerd, zou het dit of dat worden. Het kwam al dichter bij en wij hielden halt aan de Ridderinkweg nr 3 in Arrien.

Dat was bij de Vechtdal Hoeve van Simone Jansen voor een Koe Safari. We werden daar alleraardigst ontvangen door Simone. Om vervolgens met haar mee te gaan in de huifkar en zij op de tractor. Gingen we eerst over een zandpad om dan in de wei aan te komen voor een tocht langs de brandrode runderen, die zomer en winter buiten lopen. Dat was niet zo maar een tocht, maar telkens stopte ze om weer over haar koeien te vertellen en dat kon ze.

Koesafari 2015 094Er werden veel koeien gefotografeerd en uiteindelijk was er aan de Vecht een mooie plek, waar op een grote tafel koffie werd geschonken met koek en krentenbrood. Na zo’n 2 uur gingen we huiswaarts en had Gerko Kremer voor ons een heerlijk maal bereid.

Het was een gezellige mooie dag!