Niejs uut Hoog’nweg

6 months ago

Dorpskrant Hoogenweg

Trekking winnaar puzzel dorpskrant augustus 2018 ... See MoreSee Less

View on Facebook

6 months ago

Dorpskrant Hoogenweg

DAN JODEL JE NIET MEER

Vrijdag 2 november was de première van weer een nieuw toneelstuk van toneelvereniging Elck Wat Wills. Onder regie van Jenny ter Voorde en Gerrit Waterink is er door de spelers weer een mooi en vermakelijk toneelstuk op de planken gebracht. Iedere speler had een rol die op zijn of haar lijf geschreven was. Prachtig om te zien.

Gerda van Tol (Erna de Boer) krijgt iedere maand een mooie studie toelage van haar oom (Charlie Thomson) en tante (Cathy Thomson) uit Canada. Haar oom en tante doen dit met alle liefde én met de gedachte dat ze in Gerda een mooie vrouw zien voor hun geadopteerde zoon Toby (Leon Schoemaker). Wat ze echter niet weten is dat Gerda al getrouwd is met dokter Theo Schipper (Rutger van Braak). En samen hebben ze ook al een kindje. Om van de studietoelage te kunnen blijven genieten moet dit natuurlijk allemaal geheim blijven voor haar oom en tante. Omdat ze in Canada wonen lijkt dit allemaal niet zo moeilijk te zijn. Theo is mooi op weg om een goed lopende huisartsenpraktijk op te bouwen en Gerda werkt aan een eigen carrière. De huishoudster Mathilde (Ina Timmer) zorgt dat het huishouden allemaal op rolletjes loopt. Ze heeft wat problemen met de nieuwe slager in het dorp, Geert Bakker (Gerrit Waterink) maar verder is er geen vuiltje aan aan de lucht. Tot dat..... ome en tante plots voor de deur staan met Toby. Dan kan het feest beginnen. De beste kameraad van Theo, Henk van Dijk (Richard Slump), probeert het allemaal in goede banen te leiden maar of het daar nu beter van wordt? Er doen zich vele hilarische momenten voor. Tussen alle bedrijvigheid door komt Fransje (Bianca Soer), de dochter van Mathilde, ook nog ten tonele. Ze wil haar moeder leren kennen. En Henk wil Fransje wel graag leren kennen. Gaande weg worden de verwarringen maar groter en de leugens ingewikkelder. Of de werkelijkheid boven tafel komt... gaat dat zien!

Af en toe werden de spelers nog een beetje ondersteund door tekstbegeleider Henk Veldsink maar dat mag bij een première. Toneelmeester was Rik van der Steen en de grime was weer in vertrouwde handen bij Hennie Edelijn en Ina Timmer.
De leden van Elk Wat Wills mogen met trots terugkijken op deze première!
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 months ago

Dorpskrant Hoogenweg

COMPANJES SJOELKAMPIOEN 2017-2018
De zomer is weer voorbij en dus is de activiteitencommissie weer begonnen aan een nieuw sjoelseizoen. Extra spannend op zo'n eerste avond is de bekendmaking van de winnaars van het vorige seizoen. De prijzen voor de beste mannelijke én de beste vrouwelijke sjoeler bleken in dezelfde auto mee naar het zelfde huis te gaan: Bertus en Diny Companje ontvingen zowel de beker als het bijbehorende vleespakket.
Tot en met april 2019 is iedereen weer welkom in het Gebouw op elke tweede woensdag van de maand, aldus de activiteitencommissie... 🙂
... See MoreSee Less

View on Facebook